събота, 15 октомври 2016 г.

Национална седмица на четенето

Тази седмица при нас беше много вълнуващо. Взехме участие в националната седмица на четенето.

От 10 до 14 октомври 2016 г. Министерството на образованието и науката проведе за втора поредна година Национална седмица на четенето. Инициативата е част от плана за действие към Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020 г.).

Тази година бяхме поканени от г-жа Росица Ковачева да гостуваме на групата й в ЦДГ "Детелина". Зарадвахме децата с драматизации на приказките "Трите прасенца", "Лисицата и котката" и любимата на всички "Дядо и ряпа". Децата бяха изненадани и много ни ръкопляскаха. Това наше "представление" показахме и на първокласниците от Първи "В" клас, които бяха очаровани и ни гледаха и слушаха с голям интерес. Потопихме ги и в поетичния свят на великата българска поетеса Дора Габе като им прочетохме няколко нейни стихотворения за деца.




А в деня за творческо писане споделихме кои са любимите ни книги и любимите ни литературни герои. Поспорихме кой е по-голям палавник Пипи или Емил и  коя е най-хубавата българска приказка. Всички дружно рецитирахме стихотворението "Обич" на Дора Габе. Накрая написахме есета на тема "Моята книга и/или моят телефон", като уточнихме, че все още предпочитаме да се забавляваме с книгите пред забавлението с мобилните си телефони.



Получихме изненада от г-н Костадин Станчев, който ни подари портрет на Апостола на свободата.



В края на седмицата имахме и друга изненада, която бе за един рожденик - Мерт, но всички бяхме във възторг, когато Щурият професор ни "пусна" в своята Щура лаборатория




С това предизвикателство се справихме. 
Очакваме с нетърпение следващото! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар