сряда, 22 февруари 2017 г.

Световен ден против тормоза в училище

   Всяка последна сряда от февруари се отбелязва Световният ден против тормоза в училище, известен като "Ден на розовата фланелка"
   За пръв път "Денят на розовата фланелка" е проведен в Канада през 2007 година като протест, организиран от двама ученици - Дейвид Шепърд и Травис Прайс. Те се обличат в розово, за да символизират своята позиция и неприемане на тормоза в училище.
   При откриването на учебната година в тяхното училище група по-големи ученици се подигравали и тормозили един деветокласник, че бил облечен с розово поло, докарвайки го до плач. На следващия ден Дейвид и Травис купили и раздали на съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на тормозеното дете. Тази инициатива бързо става популярна сред учениците от други училища и държава и днес хиляди училища по целия свят и милиони ученици честват този ден.

   И тази година ние се включихме в инициативите подготвени "от ученици за ученици". По-големи ученици дойдоха и ни разясниха защо трябва да сме добри, да помагаме и да не толерираме тормоза в училище.
   А ние сами изработихме табло, на което всеки написа изречение, с което показа съпричастността си срещу тормоза в училище. В Часа на класа обсъдихме няколко ситуации на тормоз, в които самите ние сме били участници.


Сами изработихме диадеми и шапки, на които всеки написа, че е приятел.



Няма коментари:

Публикуване на коментар