сряда, 4 март 2020 г.

Вълнуващ февруари

Малък Сечко духа, киха и вилня, но не ни попречи да играем, учим и четем, устремени към нови предизвикателства.

В началото на месеца, след грипната ваканция, с четене на откъси от номинираните книги в "Бисерче вълшебно", поставихме и ние началото на гласуването за най-хубава детска книга. 
Получихме заслужени поздравления и много се зарадвахме на наградата от Книговище.


 Клас-победител в Националното състезание по четене на МОН и Книговище 2019/2020. 
Състезанието приключи, но ние продължаваме да четем и да се забавляваме с книгите.

От фондация "Детски книги" и "Бисерче вълшебно" получихме нови книги, на които много се зарадвахме и нетърпеливо разлистихме. 


На 14 февруари празнувахме с майката на Александра - Теменуга. Тя ни прочете откъси от любимата на Саня книга - "Тошко Африкански"  на Ангел Каралийчев. Много се посмяхме с пакостите на Тошко. Саня и майка й ни разказаха какви книги обичат да четет, как четат и защо за тях е важно четенето на книги. 
Научихме, че на този ден се подарява книга. Саня беше донесла няколко книжки, които подари на учениците от 1.б и 2.б кл. 


За да почетем делото на Апостола на свободата, 
се запознахме  с важни факти от живота му и изработихме диплянка.



А малките художници Саня, Пламена, Гамзе, Илайда и Асан нарисуваха Васил Левски така, както си го представят.



Регистрирахме се в Книгоходец и започнахме да броим страниците, които сме прочели и да летим около Земята. Оказа се, че сме много бързи и първоначалната цел - да обиколим Земята - постигнахме още с първото преброяване. Сега летим към Луната.


С интерес прочетохме книгата на Мая Дългъчева "Как Кученцето си намери дом", и защото не е само за четене, а и книга за правене, ние направихме наш вариант на кучешка къща. В нея настанихме любимите ни плюшени кученца. А госпожата обеща, че някой ден ще пуснем и истинските си домашни любимци в нея... хи-хи-хи...



В края на февруари отбелязахме и Денят на розовата фланелка. Изработихме си символ на приятелството и си обещахме, че ще се стараем да бъдем толерантни,  много по-добри, да помагаме и да правим добрини. 


"Малък Сечко свъсен кихма и замина си далече.
Баба Марта се усмихна и на Слънчо светъл рече..."

А какво ще рече на нас Баба Марта... 


Няма коментари:

Публикуване на коментар