събота, 21 декември 2019 г.

Предколедно настроение

Всеки ден редей гората, рони сух листец.
Скоро ще покрий земята пухкав бял снежец.
И комини ще запушат над къщята вред.
Ще замлъкнат, ще се сгушат ручеи под лед.
И пързалките тогава ще намерим пак.
Весел вик ще се раздава вън до тъмно чак...
/Кирил Христов/

     Чакаме го този снежец доста време, но той все не идва. Това не ни пречи, обаче, да се подготвим за Коледа.
     Написахме писъмцата си с желаните подаръци и ги пратихме на Дядо Коледа. Изработихме различна коледна украса и накичихме класната стая. Стана приказно красиво и уютно.  Под топлите лъчи на слънцето /18 градуса/ играехме и мечтаехме за снежен човек... Госпожата се смили над нас и ни направи Снежко...

 
     Сложихме му пръчка и го наредихме до коледната елха. Започнахме трескава подготовка за организираният от училището ни, коледен базар. Изработихме много картички, доста се потрудихме и се получиха големи красотички.
     С голяма радост посрещнахме новината за Националната седмица на четенето. Рагистрирахме се в Книговище Включихме се в състезанието и всеки ден обсъждахме кои въпросници сме решили, кои книги можем да добавим ние, защото ги няма в сайта и какви въпроси да зададем на другите участници. В същото време не спирахме да четем и да рисуваме. Научихме "Защо медът е толкова сладък"  с книгата-игра на "Туй-Онуй", четохме "Класически коледни истории" и "Писма от Дядо Коледа" на Толкин. Някои от нас - Александра, Илайда, Пламена и Емине написаха приказки, които с помощта на госпожата изпратиха на конкурс, организиран от "Забавното четене" - "Моите любими книжни герои в една история". С нетърпение очакваме номинираните книжки в "Бисерче вължебно"
     Дядо Коледа, Снежанка и най-доброто джудже ни поздравиха и ни пожелаха весели празници, много подаръци и ваканция, наситена с усмивки и игри.


     А на коледното ни парти много се забавлявахме - хапнахме собственоръчно приготвени лакомства, пяхме, танцувахме и получихме подаръци. 




ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА 2020 ГОДИНА!

Няма коментари:

Публикуване на коментар