петък, 6 декември 2019 г.

Ноемврийски срещи

     Като нежен пожълтял есенен листец отлетя и месец ноември. Богат на срещи и незабравими емоции ще остане в календара на третото ни приключение заедно.

     В началото бе сбирката... поредната ни сбирка на читателския ни клуб. Набелязахме си дейностите, разпределихме ги във времето и се захванахме с изпълняването им.
     Продължихме с четенето на книжките на Мая Дългъчева и обсъдихме нетърпението ни за новите книжки на "Бисерче вълшебно".

     Включихме се в Националната седмица на бащата с инициативата Татко чете. Посети ни бащата на Иван. Татко Николай ни прочете интересни притчи, разказа ни как и какво е чел като дете и как и какво е чел на сина си. Зададохме му много въпроси, както за четенето, така и за неговата професия на икономист. Беше интересно да разберем и от него, че е много важно да можем да се справяме добре със всякакви задачи по математика.


     Няколко дни след тази вълнуваща среща бяхме участници в забавна театрална постановка на софийски театър. Актьорите имаха нужда от още помощници, за да покажат на децата колко е важно да се хранят здравословно и в менюто им да присъстват плодове и зеленчуци. Е, ние влязохме в роята на ябълки, круши и полезните зеленчуци. Справихме се чудесно и получихме заслужени аплодисменти.

     На 21 ноември нашето училище празнува и ние се включихме в някои от инициативите. За да се представим добре, посетихме градската библиотека, където се запознахме с живота и творчеството на нашия патрон. Помощници ни бяха нашите учители г-жа Колева и г-жа Тодорова. Водач в света на книгите беше библиотекарят леля Цани.




      Разбира се, че си взехме и нови книжки, които да четем, докато чакаме номинациите на "Бисерче вълшебно".
      Не спираме да събираме и капачки, с които да пълним "сърцето" и да помагаме на други деца.
     На следващият ден седмокласниците бате Митко, кака Марина и бате Божидар ни прочетоха откъси от Йовковия разказ "Индже".


     Докато бяхме в библиотеката и разглеждахме снимки на дома на Йордан Йовков, ни заплени красотата на жеравненските къщи. Затова посетихме градския музей, където разгледахме добруджанската къща и бита на хората от миналото. В една от залите за занимания на музея се захванахме да майсторим малки макети от хартия на възрожденска къща.





 
      Завършек на ноемврийското ни приключение бе отново клубната дейност "Мама чете". Майката на Пламена беше наш гост. Мама Светла  ни прочете няколко български приказки с поука, подари ни книгата Малка детска енциклопедия и ни разказа какво е обичала да чете, когато е била малка като нас и какво чете сега на своите деца - Пламена и Мартин.





     А идва най-чаканият месец от годината... 

Няма коментари:

Публикуване на коментар